Бившият френски министър социалист Сеголен Роаял осъди военната пропаганда чрез страха“, провеждана

...
Бившият френски министър социалист Сеголен Роаял осъди военната пропаганда чрез страха“, провеждана
Коментари Харесай

Сеголен Роаял призова Зеленски да спре военната пропаганда чрез страха

Бившият френски министър социалист Сеголен Роаял осъди „ военната агитация посредством страха “, провеждана от Киев, в четвъртък вечерта в ефира на BFMTV, съобщава  " Фигаро ". Пример за това съгласно нея е бомбардираният родилен дом в Мариупол на 9 март. На една от фотосите на фотографите на американската организация " Асошиейтес Прес "  имаше тежко ранена бременна жена, лежаща на носилка. Нито тя, нито бебето ѝ оцеляха. Според Сеголен Роаял тук става дума за манипулиране на публичното мнение: „ Имената на жертвите останаха незнайни, до момента в който в ерата на мобилните телефони щяхме да ги знаем “, твърди тя.  " Г-н Зеленски обиколи европейските парламенти “, до момента в който „ не можа да каже името на тази жена “, добави Роаял.
„ И тъкмо там мирният развой се провали “, счита Сеголен Роаял. Бившият претендент за президент от 2007 година осъди и реакциите на клането в Буча, най-голямото кръвопролитие на цивилни, документирано от началото на спора. „ Историите за обезчестяване на деца в продължение на седем часа пред очите на родителите. Чудовищно е да се популяризират такива неща, единствено с цел да се прекъсне мирния процес “, съобщи тя в ефира на BFMTV.


Дали съгласно нея тези събития са подправени вести? „ Мисля, че има военна агитация “, съобщи Сеголен Роаял. „ Когато Зеленски споделя: " нашите бойци са измъчвани ", това активизира войските, попречва мирния развой и мисля, че има задоволително жертви, с цел да се забрани и предотврати, под егидата на Организация на обединените нации и асоциациите на публицистите, да се предават ужаси (...) които са пропагандата на Зеленски “, акцентира Роаял.
Телевизионното присъединяване на Сеголен Роаял по BFMTV провокира бурна реакция в обществените мрежи и особено в личния ѝ политически лагер. „ Военните закононарушения са документирани, отричането им е засегнатост към убитите, изнасилваните, измъчваните! Да се ​​каже противоположното е агитация! ”, реагира в Туитър Оливие Фор, първи секретар на френската Социалистическа партия, оповестява " Фигаро ".
Лидерът на френската партия " Патриоти "  Флориан Филипо поддържа обаче в събота апела на някогашния френски държавен министър Сеголен Роаял към интернационалната общественост да забрани разпространяването на военната агитация на управляващите в Киев. Той назова самоуверено нейното искане да се забрани „ инструментализацията на страха “, оповестява ТАСС. 

„ Сеголен Роаял сподели политическо геройство, нейната храброст би трябвало да служи за образец “, разяснява политикът на страницата си в Туитър неотдавнашното телевизионно присъединяване на Роаял, в което тя осъди опитите на Киев да се попречи мирните договаряния благодарение на военна агитация.
Според водача на " Патриотите " Сеголен Роаял има цялостното морално право да стачкува против военната агитация. „ Френският външен министър Доминик дьо Вилпен (на поста през 2002-2004 г.) осъди американската агитация и неистини, като отхвърли да поддържа войната в Ирак през 2003 година “, напомни Филипо. Франция, уверен е той, " не би трябвало да се подчинява на Северноатлантическия алианс и неговите съучастници ".
Източник: " Фигаро ", ТАСС
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР